Hogyan tudsz spórolni a céged bérszámfejtésén?

, ,

Egyre több cég dönt a bérszámfejtés kiszervezése mellett, bizonyára nem véletlenül. A legfőbb oka ennek az, hogy így jóval olcsóbb.

Egy cég működtetése egyébként is nagyon költséges dolog, rengeteg kiadással jár, amit nagy odafigyeléssel lehet csak kézben tartani. Mi a kiadások egy kisebb részében, a bérelszámolással kapcsolatos költségek koordinálásban és kiszámíthatóságában tudunk segíteni.

Vegyük sorra azokat a szempontokat, amelyek költségessé teszik egy cég bérelszámolási osztályának működtetését:

 

Munkabér

Ha cégen belül végzed a bérszámfejtést, általában egy több főből álló szakmai csapat fenntartására van szükséged. Az ellenőrzés és helyettesítés miatt semmiképpen sem elég egyetlen bérszámfejtő munkatárs.

Ha a bérszámfejtés kiszervezése mellett döntesz, máris megspórolod a saját szakmai csapatod bérét és egyéb járulékaikat.

Manapság az outsource (kiszervezéses) bérszámfejtéssel foglalkozó cégek árai alapból kedvezőbbek, mint az, ha a munkavállalók béreit fizetné a munkáltató.

 

Betegszabadság, helyettesítés, toborzási terhek

Plusz költség lehet, ha a saját bérszámfejtőd megbetegszik, szabadságra megy, hiszen helyettesíteni kell, így egy dolgozik, mégis két embert fizetsz egyszerre.

Mindemellett azt sem egyszerű megoldani, hogy minden váratlan esetben rögtön gondoskodni tudj szakmailag megfelelően képzett munkaerőről. Betegségekkel, balesetekkel például nem lehet előre számolni, és azok mindig a legrosszabbkor jönnek. A bérszámfejtés ráadásul jellemzően női munka. Számolni kell azzal a ténnyel, hogy családalapítás miatt néhány évre helyettest találj.

Bajlódhatsz a toborzással: hirdetések sora, végeláthatatlan állásinterjúk, szakmai önéletrajzok böngészése, referenciák ellenőrzése, melyek mind időrabló, ráadásul költséges terhek.

 

Munkaeszköz

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy minél több munkavállalóval működik a cég, annál több munkaeszközre és egyéb járulékos dologra lesz szükség.
Itt a legapróbb dolgoktól kezdve (számítógép, monitor, laptop, céges telefon, ivóvíz…) a külön zárható szobáig, szekrényekig, gondoljuk át az összes költséget. Szép summa, ugye? Ez is megspórolható!

Nincs tehát veszítenivalód, kérj tőlünk árajánlatot az alábbi linken, és optimalizáld céged kiadásait:

 

https://payrollers.hu/arajanlatot-kerek