Pótszabadságok – Amiket sokan nem ismernek

, , ,

 

Az előző cikkünkben kifejtettük a pótszabadságok legelterjedtebb formáit.
Most lássuk mi után vehető igénybe még ?

 

Fiatal munkavállaló részére járó pótszabadság

Az Munka Törvénykönyve azonban az ifjú titánokra is gondol. Talán mert tizennyolc éves kor alatt mégse kéne olyan véresen komolyan venni a munkát…
A fiatalkorú munkavállalónak évenként öt munkanap pótszabadság jár, melyet utoljára abban az évben kaphat, amelyben betölti a tizennyolcadik életévét.

 

Gyermek születésekor az apának járó pótszabadság

Amikor kisgyermek születik, különösen jól jön a szabadság. A család minden tagjának hasznára válik, ha ilyenkor az édesapa is otthon lehet, aktív részeseként az új családtag fogadásának. Szerencsére a törvény erről is rendelkezik.

Szintén külön nyomtatványon kell igényelnie az apának az új gyermek születésekor járó pótszabadságot. Ez csak az édesapákra vonatkozik, hiszen az édesanyák ilyenkor jellemzően nem a munkahelyükön időznek.

Az apának, amikor gyermeke születik, legkésőbb a születést követő második hónap végéig öt, ikergyermekek születése esetén pedig hét munkanap pótszabadság jár, amelyet kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.

A szabadság akkor is jár, ha a gyermek halva születik vagy meghal. Sajnos, olyankor is jól jön.

 

Ide kattintva ingyenesen letöltheted szabadságkalkulátorunkat!

 

Veszélyes munkakörben dolgozó munkavállalók részére járó pótszabadság

Az állandó jelleggel föld alatt dolgozó, vagy az ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen naponta legalább három órát dolgozó munkavállalóknak évenként öt munkanap pótszabadság jár. Szerény kompenzációként az állandó veszély miatt, amiben dolgozik.

 

Egészségkárosodás esetén járó pótszabadság

Annak a munkavállalónak, aki megváltozott munkaképességű, fogyatékossági támogatásra jogosult, vagy vakok személyi járadékára jogosult évenként öt munkanap pótszabadság jár.

Az egészségkárosodást igazolni kell a munkáltató felé és külön nyomtatványon szükséges igényelni a pótszabadságot.